2012 > 03

Den 17 mars i år publicerades SVERAKs stambok på nätet. Helt suveränt bra! För det första kunde jag konstatera att jag inte är någon "flitig" uppfödare. Av mina 34 år som uppfödare har det bara fötts 236 kattungar med Skogshöjdens stamnamn - vilket alltså blir knappt 7 kattungar per år.

 

Av dessa har jag under åren behållit 17 katter - varav 10 fortfarande finns i livet. Tänk så mycket intressant information man kan få ut av stamboken, som heter "Findus". Fyndigt ... "find us", samtidigt som "Findus" faktiskt var en katt!

 

Vid genomläsning av den snyggt och prydligt redovisade listan över uppfödda kattungar, så dök en hel del gamla minnen upp. Riktigt kul var det! 

Tack SVERAK!

Läs hela inlägget »

Boken är inlämnad till tryck för några dagar sedan. Nu är det bara att vänta på att få se det första felet i det som redan är tryckt. Men, men ... nu är det alltså ingen återvändo.

 

Nu börjar mitt "andra" liv - i trädgården. Redan nu har några frön såtts i krukor. Paprika, chili, gräslök och persilja. Resten får jag vänta med några veckor.

Gräslök och persilja går lika bra att så på plats lite senare i vår, men man vill ju gärna ha en lite snabbare start. Dessutom tror jag att rådjuren nafsade av - och rev upp - en hel del persilja i höstas.

Läs hela inlägget »

Egentligen har jag inget speciellt att meddela - annat än att jag just nu sitter och "filar" på min nya hemsida. Den gamla är ett minne blott - mycket beroende på att jag har bytt från PC till Mac. Inget jag ångrar precis.
Just nu hörde jag de första gässen flyga förbi. De hörs kan jag påstå. Ingen missar det speciella ljudet av en flock gäss. Alltså kan man räkna med att våren är här.

 

För övrigt har de första chiliplantorna börjat sticka upp näsan ur jorden. Nu börjar ett annat liv här i huset - eller snarare i trädgården. Jag gillar att odla - både på friland och i växthus. Det är nästan lika roligt som att föda upp birma.

Läs hela inlägget »