Ligger odling i generna tro?

Vita vinbär Vita vinbär

Jag har funderat över varför jag tycker att det är så roligt att odla. Egentligen har jag nog inte behövt fundera på svaret. Det ligger förmodligen i generna.

 

Min farfar var trädgårdsmästare - ni vet, en så´n som "förr i tiden" bodde på finare herrgårdar och skötte trädgården. Farfar och farmor stannade i några år - sedan blev det flytt till en ny herrgård. När farfar skötte jobbet som trädgårdsmästare, så arbetade farmor i köket. Det betydde också att min pappa och hans tre syskon föddes på olika ställen i landet.

 

Så småningom blev de lite mer "bofasta" och farfar startade en handelsträdgård som hette Kohlswa Handelsträdgård. Där hade jag min första kontakt med stora växthus fyllda av tomatplantor. Det är en alldeles speciell doft som jag fortfarande gillar.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • charlotte » Nu finns Birmaboken hemma:  ”Hej! Säljer du fortfarande Birmaboken? Jag är blivande birma ägare o är intresse..”

  • Ulla Wiberg » Sista gurkorna:  ”Hej ..är de nån skillnad på saltlag till Vit Arbogagurka... Har äntligen hittad ..”

  • Pirkko Meinking » Hallonen börjar mogna:  ”Vilken härlig känsla att veta att mycket av växterna är sen era förfäder bode dä..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-