Tre olika sorter tomater

I år har jag provat några - för mig nya - tomatsorter. Om någon vecka har jag troligen en del moget. Samma sak gäller för tomater som för gurka - alldeles för många plantor.

En sak har jag iallafall lärt mig - aldrig mer busktomat i växthus. När det gäller växtsättet så gillar jag fortfarande den "gamla hederliga" typens tomat - Dansk export. Så förutom den favoriten så har jag i år en stor Black Russian, en gul och alltså den inte helt populära busktomaten, som jag inte ens tänker lära mig namnet på.

 

VÄSTERÅSGURKA I MASSOR

I år blev det "västeråsgurka" på friland igen. Ja, inte kan man klaga på svårigheten att odla gurka. Det gäller att plocka varje dag - annars blir de för stora. Som vanligt blir det mer än jag tänkt mig. Glasburkarna till inläggning är slut, så nu blir det en nyinvestering.

 

MELON

En favorit i växthuset är dock melonen. Nu är det tredje året för melon. Plantorna tar egentligen alldeles för mycket plats - i förhållande till hur mycket de ger. Men melonerna blir så otroligt goda, så jag kan inte låta bli att dra upp plantor varje år.

 

För övrigt är en del paprikor redan uppätna och en sorts vindruvor börjar att mogna. 

Dessutom är det en ovanlig doft i växthuset i år. Jag fick nämligen för mig att så luktärt i ett hörn. De har blommat länge nu, och sprider en fin doft. Förr om åren har det mest luktat tomatplanta.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • charlotte » Nu finns Birmaboken hemma:  ”Hej! Säljer du fortfarande Birmaboken? Jag är blivande birma ägare o är intresse..”

  • Ulla Wiberg » Sista gurkorna:  ”Hej ..är de nån skillnad på saltlag till Vit Arbogagurka... Har äntligen hittad ..”

  • Pirkko Meinking » Hallonen börjar mogna:  ”Vilken härlig känsla att veta att mycket av växterna är sen era förfäder bode dä..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-