Julipaul Justin

Far Tamandria Thaddeus Mor Lin Lin Kim

Född 1986-05-11 Död 2007-10-04

 

Justin importerades till Sverige under hösten 1986. Han var resultatet av en lång kontrollavel i England - där tabbyteckningen från början kom från perser. Jag fick köpa honom efter lång övertalning av hans engelska uppfödare Chris & Shirley Stanton i Oxford, England.

 

Anledningen till att de till en början inte ville släppa honom utomlands var att han var den första tabbymaskade birmahanen i England, med korrekta markeringar. Senare föddes ännu en blåtabbymaskad hane. P.g.a. hans födelse fick jag äntligen köpa Justin. De tabbymaskade birmorna var
vid den här tiden inte godkända för tävlan om certifikat.
De flesta visste inte ens att de existerade.

Justin ligger bakom en stor del av de svenska tabbymaskade birmorna av idag. Han gick dock inte i någon stor och omfattande avel. I första hand var han tänkt som hane till våra egna honor.

 

Justins första parning resulterade endast i EN unge - en bruntabbymaskad hane vid namn Skoghöjdens Nalle Puh. Han föddes i juni 1987 och var den första bruntabbymaskade birman i landet. Han blev 17 år. Hans mor var GIC Gamleby´s Bebé. Fortsättningsvis var Justin en alldeles utmärkt avelshane - snäll mot sina honor - och mycket fertil.


Vi behöll en dotter efter Justin och Skogshöjdens Mouche. Hon hette Skogshöjdens Tabby Tinette och blev 19 år gammal. Efter henne har vi fortsatt med Justins linjer - och idag har vi bl.a. ett barnbarns barnbarns barn - GIC Skogshöjdens Umbra Gold. Umbras mamma, Marionette, var en av våra avelshonor fram till 2004. Marionette, som kallades Muffin, gick bort 2014, knappt 17 år gammal. 

 

Den 11 maj 2007 fyllde Justin alltså hela 21 år ! ... och den 4 oktober 2007 fick han avsluta ett långt och fint kattliv - efter 21 år och 5 månader.

Första bilden på Justin - 4,5 månader.

Nyligen kommen till Sverige - 10 månader.

Justin på sin 20-årsdag.