Varför så mycket av allt?

En planta "dansk export" En planta "dansk export"

Trots den blöta sommaren har trädgården givit en hel del. Nu har vi bl.a. inlagd "västeråsgurka" så det räcker till nästa säsong. Precis som en vanlig sommar så har det funkat bra med både slanggurka och västeråsgurka. Västeråsgurkan på friland och slanggurkan i växthuset. 

 

Så var det det vanliga "problemet" med tomaterna. Det blev för mycket. Vi äter tomater till allt - och alltid. Trots det hinner vi inte göra av med alla som mognar, så i skrivande stund går varmluftsugnen för fullt, med flera galler skivade tomater som håller på att torka.

Dessutom har jag gjort tomatpuré. Tyckte först att det var lite överkurs, med tanke på hur billigt man köper t.ex. skalade tomater - men under tiden purén höll på att koka in, så upptäckte jag att det doftade otroligt mycket mer - och godare - om den egna. Dessutom vet jag ju att det inte är några tillsatser i den.

 

I växthuset är det fortfarande en hel del tomater på gång. Dessutom massor av paprika och chili. Några fler slanggurkor hinner vi få också. De flesta melonerna är uppätna - men jag tror att det fortfarande finns ca fem kvar.

 

Snart är det dags att ta upp vintermorötter och palsternackor. Röd och gul lök är upptagen. Vaxbönorna är förvällda och frysta.

 

Kommentera gärna: