Hallonen börjar mogna

Nu blir det hallonplockning varje dag, ett tag framöver. Jag vill ha möjligheten att äta hallon och youghurt varje dag - till min 2:a frukost vid 9-tiden.

Än så länge har sommaren i stort sett regnat bort, så det skulle sitta fint med några riktigt fina, soliga veckor framöver. Det skulle hallonen behöva.

 

Våra hallon är "ättlingar" till de allra första hallonplantorna som sattes här i början av 1900-talet. Därefter har hallonhäcken klippts ur och förnyats varje år. När det blev min tur att ta över hus och trädgård, så passade vi på att ta bort två av häckarna. Det fick istället bli lite mer gräsmatta och en rabatt.

 

Förutom de vanliga trädgårdshallonen, så finns nu en sort gula hallon, som är en present från sonen. Sprider sig lätt, men ger inte riktigt lika mycket som de röda. Men de är goda och dekorativa att blanda med vanliga röda trädgårdshallon.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • charlotte » Nu finns Birmaboken hemma:  ”Hej! Säljer du fortfarande Birmaboken? Jag är blivande birma ägare o är intresse..”

  • Ulla Wiberg » Sista gurkorna:  ”Hej ..är de nån skillnad på saltlag till Vit Arbogagurka... Har äntligen hittad ..”

  • Pirkko Meinking » Hallonen börjar mogna:  ”Vilken härlig känsla att veta att mycket av växterna är sen era förfäder bode dä..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-