Till dessa tre kullar var det första - och enda - gången ( förutom till en svart hybridhona - Jamina, 1985), som jag har använt mig av fodervärdar - STORT TACK ... till Ebon & Birger (Spöket) - Kerstin & Rune (Skuggan) samt Kerstin & Sören (Selma).  Utan Er hade det inte fungerat !

 

Mina tre fodervärdsfamiljer - till hybridtjejerna Skogshöjdens Goldshadow Girl, Ghost Girl & Gipsy Girl - fick, som tack för hjälpen, hela försäljningssumman av tre kattungar ur varje kull. Detta eftersom jag inte ville utnyttja någon för att kunna fortsätta min kontrollavel. Jag stod även för kastreringen av "Skuggan", "Spöket" & "Selma". Och naturligtvis också för försäkring av mammorna ... samt ny vaccination samtidigt som kattungarna vaccinerades.

 

En kattunge ur varje kull behöll jag själv, som ersättning för parningsavgifter, stamtavlor, vaccinationer och besiktningar. Det blev ju en nätt "förlust" - men jag är tacksam att jag fick hjälp med detta - och är nöjd med resultatet. Utan mina fodervärdsfamiljer hade det inte fungerat. Tack så jättemycket!

 

Eftersom alla mammor skötte sina förlossningar perfekt, och på utsatt tid, så hade jag inga problem med att närvara vid kattungarnas födelse.

 

Födda 2002.01.09 FAR: EC Lacrimas Double Ice
I-kullen: Indigo Gold | Imagine Gold | Izza Gold | Impala Gold |

Skogshöjdens Goldshadow Girl - Skuggan - började föda tidigt en morgon - alltså kunde jag sitta och "hålla tass" vid förlossningen, medan "fodervärdsmatte" åkte till jobbet. Här föddes alltså min avelshane Com.Com (Indigo).

 

Födda 2002.01.31 FAR: EC Lacrimas Double Ice
J-kullen: Janus de Gipsy | Jambalaya Gipsy | Janis J Gipsy | Jazmine Gipsy |

Skogshöjdens Gipsy Girl - Selma - födde vid 1-tiden på natten. Inga problem. Fodervärdsmatte & husse ringde, och jag var där på 15 minuter. Klockan 03.00 var jag hemma och i säng igen. Allt gick lika smidigt som vid Goldshadows födsel.

Ur den här kullen behöll jag Janis, som numera är kastrat, men bor kvar hos oss.

 

Födda 2002.03.03 FAR: IC Zeus
N-kullen: Nizze | Norman | Nanna Tabbyline | Nanette |

Till slut var det dags för Skogshöjdens Ghost Girl - Spöket - att föda, vilket hon passande nog gjorde under en helg - och mitt på dagen. Jättepraktiskt, eftersom jag hade 3,5 mil att åka. Även hennes förlossning var snabbt och perfekt avklarad.

Nanna Tabbyline stannade i avel hos oss, men är nu pensionär.

 

OM jag någon gång i framtiden behöver använda mig av fodervärd igen, så kommer mina fodervärdsavtal att vara utformade på ungefär samma sätt. Men jag kan inte tänka mig att ha fodervärd om jag inte har ett speciellt syfte - t.ex. kontrollavel. I den "vanliga" aveln håller jag mina avelskatter själv. Men just när det gällde starten på min kontrollavel, så var det helt omöjligt att behålla ovanstående tre hybridtjejer för egen del. Efter en kull vardera är de nu jättetrevliga sällskapskatter hos mycket bra familjer. Två av dem har också fått sällskap av varsin egen avkomma.


Så här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna utSå här såg kullarna ut

I-kullen
I-kullen
J-kullen
J-kullen
N-kullen
N-kullen