Målsättningen med vår avel ...

... ska i första hand vara att föda upp friska, sunda och trevliga katter, som alla våra kattungeköpare kan ha glädje av i många år. Vi vill inte bli någon stor uppfödning, med många kullar under ett år. En speciell omständighet har dock gjort att vi under ett par år haft fler kullar än normalt. Detta p.g.a. uppstart av en kontrollavel.

Men eftersom katter är det bästa som finns, så vill vi ha tid att ägna oss åt både våra vuxna vänner och deras kattungar.

Våra katter lever fritt tillsammans med oss. De ska ha rätten att själva bestämma om de vill ligga i sängen - eller någon annanstans.


Vi lovar mycket sällan katter till avel och utställning. Därför säljs nästan alla som sällskap. Vi tycker oss inte kunna lova att en kattunge ska utvecklas till en snygg utställningskatt - även om den vid 12 veckors ålder ser ut att - "ha det den ska ha". Skulle det däremot senare visa sig att den "duger" på domarbordet så är det ett extra plus. På det sättet tror vi också att vi får köpare, som köper en kattunge för kattens egen skull - inte för en eventuell utställningskarriär.

Under åren har vi fått många nya, trevliga bekantskaper bland våra kattungeköpare. De allra flesta har enbart velat ha en trevlig sällskapskatt.


Eftersom våra "pensionärer" stannar hos oss så är naturligtvis även det en anledning till att vi inte kan ha någon större uppfödning. Våra äldsta damer - Mouche och Gocka - stannade hos oss i mer än 20 år. Flera av dem som nu är borta har blivit mellan 15-20 år. Någon har t.o.m. blivit över 20 år. 

Skogshöjdens Yazzette San
Skogshöjdens Mouche
Skogshöjdens Kajal Black